gastro-projekt
Oferta i OPINIA
1. Opracowanie :
- projekty technologiczne kuchni centralnych/cateringowych /hotelowych
-projekt lokalu gastronomicznego w centrach handlowych
-projekt kuchni w szkole i przedszkolu
- projekt wyposażenia kuchni w restauracji
-projekty technologiczne wszelkich obiektów gastronomicznych .
2. Opracowanie AUDYTÓW w zakresie obniżenia kosztów wynikających z :
-zbyt dużej powierzchni obiektu ;
-zużycia energii elektrycznej , wentylacji , wody , ścieków ;
- zatrudnienia i oraganizacji pracy ;
- technologią produkcji
oraz przygotowanie dokumentacji w zakresie wyboru operatora tzw. firmy cateringowej .
Celem audytu jest podniesienie efektywności działania obiektu : Kuchni Centralnej , Kuchni szpitalnej , Kantyny pracowniczej .
3.Projekty technologiczne kuchni - ZAKRES :
Etap I - KONCEPCJA
Dokumentacja projektowa na etapie Koncepcji obejmuje:
- układ funkcjonalny pomieszczeń;
- dobór wyposażenia technologicznego;
- bilanse mediów;
- konsultacja z Rzeczoznawcą d/s przepisów SANEPID i BHP.
Etap II - PROJEKT BUDOWLANY
1. Dokumentacja projektowa na etapie Projektu budowlanego obejmuje:
- układ funkcjonalny pomieszczeń spełniający aktualne wymogi przepisów SANEPID i BHP;
- lokalizację i dobór wyposażenia technologicznego;
- wytyczne i bilanse dla branż projektowych tj.:
- architektoniczno-budowlane;
- wodno-kanalizacyjne;
- wentylacji mechanicznej i klimatyzacji;
- centralnego ogrzewania
- elektryczne i teletechniczne;
- gazu;
- chłodni i mrożni;
- koordynacja wielobranżowa;
- pomoc w uzyskaniu niezbędnych odstępstw od przepisów określonych Prawem budowlanym / np.od wysokości pomieszczeń, braku oświetlenia dziennego dla pomieszczeń produkcyjnych
- uzgodnienia Rzeczoznawcy d/s SANEPID, BHP.
Etap III -DOKUMENTACJA PRZETARGOWA
1. Opracowanie dokumentacji przetargowej obejmuje:
- wykaz wyposażenia technologicznego, w postaci kart katalogowych, określających:
- charakterystykę techniczną urządzenia;
- wydajność;
- parametry procesu technologicznego, np. zakres temperatur, rodzaj stosowanych materiałów;
- kosztorys urządzeń.
2. Analiza ofert potencjalnych firm - odpowiedzialnych za dostawę i montaż wyposażenia technologicznego, pod kątem:
- spełnienia wymagań określonych w dokumentacji przetargowej;
- kompletności złożonych ofert i ich zgodność z projektem technologii.
Etap IV - PROJEKT WYKONAWCZY
1. Dokumentacja projektowa na etapie Projektu wykonawczego obejmuje:
- wykaz wyposażenia technologicznego ściśle określonego producenta z podaniem modelu oraz typu urządzenia;
- szczegółowe wytyczne instalacyjne dla branż projektowych, wraz z domiarami i rysunkami warsztatowymi tj.:
- architektura wnętrz;
- wodno-kanalizacyjne; - wentylacja mechaniczna i klimatyzacja;
- gaz;
- elektryczne i teletechniczne;
- chłodni i mrożni;
- koordynacja wielobranżowa.
OPINIE DOTYCZĄCE
1. Prawidłowego wykonania projektu technologicznego kuchni pod kątem:
- spełnienia wytycznych technologicznych- wielobranżowych; ze szczególnym uwzględnieniem weryfikacji projektu wentylacji mechanicznej
-doboru wyposażenia technologicznego
-wprowadzenia oszczędności w eksploatacji kuchni ; dotyczy w szczegolności energii elektrycznej oraz gospodarki wodą
2. Sprawdzenia obiektu pod kątem zaadaptowania go na cele gastronomiczne .
3. ODBIORY OBIEKTÓW GASTRONOMICZNYCH:
PRZEZ : SANEPID , BHP i PIP, P.POŻ - czyli przekazanie obiektu do użytkowania
4. ZMIANA SPOSOBU UŻYTKOWANIA OBIEKTÓW
5. ODSTĘPSTWA W PRZYPADKU ZANIŻONEJ WYSOKOŚCI LOKALU ORAZ BRAKU OŚWIETLENIA NATURALNEGO NA STANOWISKU PRACY LUB ZAGŁĘBIENIA POMIESZCZEŃ
8. PROJEKTY BRANŻOWE: wentylacja i klimatyzacja , instalacje wodno-kanalizacyjne, instalacje elektryczne, architektura
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
E-BOOK - OFERTA DLA ZAINTERESOWANYCH REKLAMODAWCÓW!